Het antwoord van Zwitsal

In mijn blog over de ingrediënten van de zonnebrandcrème van Zwitsal had ik toegezegd om bij Zwitsal na te vragen wat het ingrediënt ‘parfum’ inhoudt.

Parfum heeft als risicofactor 8. De reden van deze hoge risicofactor is dat niemand weet wat er bedoeld wordt met ‘parfum’.

Dit bleek ook duidelijk uit het antwoord wat de medewerker van Zwitsal had ingesproken op mijn voicemail:

“Het is niet te omschrijven wat er in parfum zit omdat dat uit 1000 verschillende componenten bestaat . Het is inderdaad een brede term en als je allergisch bent voor parfum dan kun je beter overschakelen op ongeparfumeerde producten. Helaas is het niet te omschrijven wat er in parfum zit dat is onmogelijk”

Oftewel, het is dus inderdaad erg onduidelijk en ook bij Zwitsal weet men niet wat er bedoeld wordt met één van de ingrediënten.

Reacties (6) -

 • Stefan Offringa

  Stefan Offringa

  29-6-2009 08:14:44 | Reply

  Pitbull!! ;-) Goed bezig!

 • Kirsten

  Kirsten

  7-7-2009 23:00:46 | Reply

  ben blij dat je dit uitzoekt. Probeer biologische spullen te vinden voor mijn zoontje met hevige exceem. ga zo door.

 • Manon Gagic

  Manon Gagic

  7-7-2009 23:09:09 | Reply

  Hoi Kirsten, he vervelend is dat als je kindje zo'n last heeft van eczeem. Werkt Weleda voor hem? Dat is wel het makkelijkste verkrijgbaar. Anders weet ik nog wel wat andere merken, stuur me anders een mailtje op manon@greenjump.nl dan kan ik misschien even meedenken. Groetjes, Manon

 • Sabine

  Sabine

  11-7-2009 13:28:53 | Reply

  Wij doen het goed met weleda en lavera.
  Ik vind het super dat je dit uitzoekt, veel mensen doen maar wat omdat er zo weinig informatie is. En als zelfs de fabrikant geen antwoord kan geven....

 • Manon Gagic

  Manon Gagic

  11-7-2009 14:45:50 | Reply

  Weleda en Lavera zijn inderdaad fijn. Bij Lavera check ik wel altijd even BDIH keurmerk want sommige producten hebben het niet. Ik wil dan gewoon even weten welk ingredient dat veroorzaakt zodat ik zelf kan kiezen. Ik heb ook een stukje op je blog gelezen en las over jouw mooie initiatief om ouders te ondersteunen bij vegetarisch en ecologisch opvoeden. (Wie het ook wil lezen, klik even op de naam van Sabine).

  Groetjes, Manon

 • Petra

  Petra

  3-8-2009 17:27:42 | Reply

  Beste Kristen,

  Ik gebruik van de begoorte van mijn zoontje Wiona. Ze hebben een eco keurmerk. Ik ben er heel erg enthousiast over. De website waar je informatie kan vinden is www. baby-organic.nl
  Hopelijk heb je er wat aan. Veel succes!!

  Groetjes,
  Petra

Loading