Duurzame rvs drinkflessen versus plastic flessen

clip_image002Er is teveel plastic op de wereld, de uitvinding van plastic begon als vooruitgang maar inmiddels overspoelt het de wereld en letterlijk onze oceanen. Gelukkig zijn we ons daar ook steeds meer van bewust en proberen veel mensen minder plastic te gebruiken. In het straatbeeld zie je steeds meer mensen met een eigen waterflesje. Al eerder schreven we een blog over kraanwater versus gebotteld water, de voordelen van het zelf vullen van een goede waterfles en het uitbannen van plastic wegwerp flesjes. Maar wat is nou de beste en duurzaamste keus voor een hervulbare drinkfles? Een rvs waterfles of een plastic flesje zoals de Dopper of de Bobble of een willekeurig ander merk?

Waarom rvs waterflessen en geen plastic flesjes?

We krijgen soms de vraag of we de Dopper, Bobble of andere plastic flessen verkopen. We kiezen bewust voor rvs en glazen drinkflessen. Naast dat plastic met plastic bestrijden nogal dubbel voelt, heeft plastic een kortere levenscyclus. Zelf een flesje hervullen ipv gebotteld water kopen is een klein groen sprongetje vooruit maar het kan een stuk duurzamer.

Laten we vooral eens kijken naar de voordelen van rvs ipv de nadelen van plastic, want die kennen we wel toch? Rvs is in vele opzichten een duurzamer en veiliger materiaal dan plastic. Het materiaal waar onze Klean Kanteen drinkflessen, Mizu waterflessen en Pura bidons van zijn gemaakt is foodgrade rvs. Stevig, recyclebaar, vrij van schadelijke stoffen. De rvs flessen kunnen tegen een stootje en gaan veel langer mee dan plastic. Extra fijn van rvs flessen is dat het materiaal geen nare smaakjes of geurtjes opneemt. Dat is niet het geval bij plastic flesjes, deze gaan na een tijdje raar ruiken. Hoera voor rvs!

clip_image004

RVS drinkbeker, schoolbeker, sportbidon, thermosbeker

Voor iedereen en elke omstandigheid is er een duurzame drinkbeker oplossing in rvs. De lekdichte schoolbekers zijn ideaal voor kinderen, ze kunnen tegen een stootje en gaan een schoolcarrière lang mee. De waterflessen met lekdichte of sportdop zijn ideaal voor thuis, onderweg of op de sportschool. Wil je je drinken lekker koel houden of juist warme thee of koffie meenemen dan zijn de rvs thermos bekers en flessen ideaal.

Drinkflessen van andere materialen?

clip_image006Naast rvs is glas het meest duurzame materiaal, puur zonder nare stoffen. Zo hebben wij gekozen voor de glazen flessen van lifefactory waar we erg tevreden over zijn. Fijn op je bureau maar ook voor onderweg. Al eerder schreven we over aluminium flessen en het lekken van schadelijke stoffen bij verwarming en beschadiging. Naast het materiaal kijken wij bij Green Jump uiteraard ook naar hoe en waar onze producten gemaakt zijn. Werkomstandigheden zijn voor ons net zo belangrijk, daarover wellicht meer in een volgende blog.

Loading