Welke schoolbeker lekt niet? Lekdichte rvs of glazen schoolbekers.

11810009_135553660116316_1249237556_nWelke schoolbeker is het handigste? Je wilt dat je kind zoveel mogelijk drinkt op school, dat je niet dagelijks een natte tas terugkrijgt, dat de beker lang mee gaat en het is natuurlijk ook fijn als de beker er leuk uitziet. Daarom even een overzicht van welke schoolbekers we hebben en waarom je voor een bepaalde schoolbeker zou kunnen kiezen.

Glazen of rvs schoolbeker en duurzaamheid

De rvs schoolbekers en glazen schoolbekers die we bij Green Jump verkopen zijn duurder dan de plastic bekers die je in andere winkels kunt kopen. Vaak gaan de plastic bekers maar een jaar of twee jaar mee en dan kun je weer een nieuwe kopen. Zeker de rvs schoolbekers die we verkopen gaan echt de hele schooltijd (en langer) mee, rvs is oersterk en gemaakt van veilige materialen. Glazen schoolbekers zijn gemaakt van extra sterk glas, maar blijven natuurlijk toch breekbaar.

Wat ons betreft, wint rvs het daarom als materiaal voor schoolbekers. Daar staat tegenover dat veel mensen drinken uit glas heel prettig vinden, glas is tenslotte één van de zuiverste materialen die er is.

Een natte tas door een lekkende schoolbeker is heel vervelend en zeker als dat regelmatig gebeurt. De meest ideale keuze is daarom een lekdichte schoolbeker.

Lekdichte schoolbekers thermos

We hebben lekdichte rvs schoolbekers die ook nog eens isoleren. Het grote voordeel van de thermosbeker is natuurlijk dat het drankje van je kind lekker koel of lekker warm blijft. In de winter bijvoorbeeld warme thee en in de zomer een lekkere smoothie of heerlijk koel water mee naar school. Ook zuivel is een stuk fijner in een thermosbeker (kies dan wel voor de Klean Kanteen in verband met schoonmaken) en kinderen drinken vaak meer als het drankje niet lauw is geworden.

Er zijn een aantal lekdichte thermosbekers geschikt om mee naar school te nemen:

Classic-Insulated-Thermosfles-355-ml-Little-Pond Thermosfles-470-ml-Wide-Insulated-glaciel-glass Forge-thermos-lekdicht-470-ml

RVS-Cool-Drink-Bottle

Classic Insulated Klean Kanteen Onze favoriet! Wide Insulated Klean Kanteen Forge Camelbak Rubytec Cool Drink Bottle

 • De Classic insulated schoolbeker van Klean Kanteen is onze favoriet. De bekers zijn fijn om uit te drinken, houden je drankje lekker warm of koel en  de dop kun je er niet verkeerd opdraaien (dus niet alsnog kans op lekken). De kleurtjes zijn super vrolijk, maar hou er rekening mee dat de lak kan beschadigen in een schooltas waarmee wordt gegooid en waarin van alles tegen elkaar aankomt. De rvs variant zonder kleur blijft altijd mooi. Ook kun je er als accessoire een sportdop bij kopen die handig is voor onderweg, bijvoorbeeld in de auto. De sportdop is niet 100% lekdicht en daarom voor school minder geschikt. Als schoolbeker zijn de 355 ml en 590 ml geschikt.
 • Klean Kanteen thermos mee naar schoolDe Wide insulated schoolbekers van Klean Kanteen zijn vergelijkbaar met de classic schoolbekers, alleen de opening is groter, net zo groot als een beker. Dat vinden sommige kinderen prettiger en is ook handig als je er een keer iets uit wilt eten, een lepel gaat er makkelijk in. De dop van deze beker is ietsje lastiger en vinden we eigenlijk pas vanaf een jaar of zes geschikt, voor jongere kinderen gaat deze wat lastiger en moet de juf af en toe even helpen. Verder geldt ook hier onze voorkeur voor de ongekleurde variant. Deze bekers zijn er in drie maten 355 ml, 470 ml en 590 ml.
 • De Forge beker van Camelbak heeft als groot voordeel dat je uit de dop kunt drinken, de dop hoeft er dus niet af. Je hebt wel wat kracht nodig om het knopje in te drukken en persoonlijk vinden we de opening wat aan de grote kant voor kleine kinderen. Deze beker vinden we daarom geschikt vanaf een jaar of acht. Voor zuivel is deze beker wat minder geschikt omdat de dop dan lastig schoonmaakt.  
 • De Cool Drink Bottle van Rubytec met z’n felle kleurtjes, deze is eigenlijk vooral geschikt voor koude dranken omdat je door de grote opening snel een te grote slok binnen kan krijgen en je dan meer kans loopt op het verbranden van je mond. De beker is lekdicht, isoleert goed, is super sterk en ook de kleurtjes blijven er goed op zitten. Om ons heen wordt de beker ook veel gebruikt bij het sporten omdat je er snel uit kunt drinken.

Eigenlijk is er maar één echt nadeel aan thermosbekers en dat is dat de flessen niet in de vaatwasser mogen (overigens gaan onze Klean Kanteen wide thermosflessen er al jaren gewoon in, de doppen meestal wel (staat bij het product vermeld). Het vacuüm kan verbroken worden door de vaatwasser. De openingen van de flessen zijn groot waardoor je er met een afwasborstel makkelijk in kan (ook fijn voor ijsblokjes) en de binnenkant is glad. Geen moeilijke hoekjes waar vuil zich ophoopt. Als je de flessen in de vaatwasser wilt doen, zie dan de lekdichte, ongekleurde schoolbekers die niet thermos zijn.

Lekdichte schoolbekers

Naast onze thermosbekers zijn er de enkelwandige lekdichte schoolbekers.

Lekdichte-Schoolbeker-RVS-355-ml-Kid-Kanteen Schoolbeker-RVS-drinkbeker-355-ml-Classic-Sugar-Plum M6-RVS-bidon-600ml lifefactory_16oz_turqclassic_lg_matte_870_1110_matte_290_370
Schoolbeker Classic Klean Kanteen
Onze nummer 2!
Schoolbeker sportdop niet lekdicht  Klean Kanteen Drinkfles rvs Mizu Schoolbeker glas Lifefactory

 • Naar school Klean kanteenDe rvs lekdichte schoolbeker Classic Klean Kanteen is onze nummer 2 favoriet. Bovenaan qua duurzaamheid en gemak staat de rvs-kleurige fles. Zowel de dop als de fles kunnen in de vaatwasser en dat kunnen thermosflessen niet. De rvs fles, zonder kleurtje, blijft mooi. Als je de fles in de vaatwasser wast, vervaagt het logo na een tijd enigzins, maar de fles blijft goed. Ook kunnen kinderen deze fles makkelijk een keer laten vallen, de eventuele deukjes die ontstaan maken de fles niet minder bruikbaar. Daarom ook fijn voor echt kleine kindjes die hun beker regelmatig laten vallen.
 • Dezelfde drinkfles is er in een heleboel kleurtjes en maten. De gekleurde flessen worden geleverd met een sportdop, we raden aan om dan de lekdichte dop er los bij aan te schaffen zodat je deze kunt gebruiken om mee naar school te geven.
 • Ook de Mizu flessen zijn lekdicht. Deze hebben een iets smallere opening dan de Klean Kanteen flessen (zijn met een flessenborstel goed schoon te maken). De combinatie van de kleurtjes met de gekleurde doppen maken deze flessen heel leuk en er is zelfs een glow in the dark versie alleen is die met 800 ml wel wat groot voor de basisschool. 
 • De lekdichte schoolbeker van glas van Lifefactory zijn er met een lekdichte dop en eventueel ook met een rietje. Verkrijgbaar in een heleboel kleuren en maten.

Sportdop of lekdichte dop?

We gebruiken zelf de sportdop heel veel, maar voor gebruik op school vinden we die eigenlijk alleen geschikt als je ervoor kunt zorgen dat de fles rechtop in de tas staat (er zijn van die tassen met speciale vakken voor flessen) en ook op school rechtop staat. De sportdop lekt namelijk niet heel erg, maar gedurende een dag komen er toch steeds wat druppels uit en zoveel druppels bij elkaar betekent toch een natte plek.

We raden aan om altijd te zorgen dat je de lekdichte dop erbij hebt en dan kun je de sportdop gebruiken wanneer dat wel kan, want uiteindelijk is het wel heel makkelijk om snel even een slokje te nemen. Als je dus een fles koopt met sportdop, dan als accessoire een lekdichte dop erbij en vice versa.

Onze persoonlijk favoriete lekdichte schoolbekers

Classic-Insulated-Thermosfles-355-ml-Little-PondSamenvattend is de Klean Kanteen Classic als gewone schoolbeker en als thermosbeker voor ons de favoriete lekdichte schoolbeker. We hebben inmiddels meer dan zes jaar ervaring met deze flessen en de kwaliteit is beter dan alle andereLekdichte-Schoolbeker-RVS-355-ml-Kid-Kanteen merken die we kennen.

Onze flessen die we zes jaar geleden kochten, gebruiken we nog steeds. De gekleurde flessen die onze dochter mee naar school en sport neemt, hebben absoluut beschadigingen aan de lak, de flessen die wij zelf gebruiken een stuk minder, maar ook die zijn na jarenlang gebruikt niet meer 100% ongeschonden. Daarom ook onze voorkeur voor de rvs versie, daarmee gebeurt dat niet.

Reacties (24) -

 • Laura

  Laura

  18-8-2015 14:45:56 | Reply

  Gaan de thermosbekers kapot als je ze laat vallen? Ik kan me herinneren dat er vroeger thuis heel voorzichtig werd gedaan met de thermoskan en dat de binnenkant daarvan ook wel eens gebroken is, toen hij viel. Werken deze thermoskannen volgens een ander principe?

  • Manon Gagic

   Manon Gagic

   18-8-2015 14:56:12 | Reply

   Deze thermosflessen zijn van rvs zowel binnen- als buitenkant. De thermoskannen waar jij het over hebt, hadden een glazen binnenkant. Groetjes, Manon

 • HennY

  HennY

  27-8-2015 22:06:49 | Reply

  Zijn de flessen ook geschikt voor koolzuurhoudende dranken, in die zin dat ze dan nog steeds lekdicht zijn?

  • Manon Gagic

   Manon Gagic

   27-8-2015 22:18:41 | Reply

   Met de standaard lekdichte dop werkt het, alleen bij het openmaken kun je spetters krijgen. Andere optie is deze dop https://www.greenjump.nl/Product/Eten-en-Drinken/Drink-en-thermosbekers/Doppen-en-accessoires/Swing-Lok-beugelfles-dop

 • M. Bos

  M. Bos

  28-8-2015 09:03:45 | Reply

  Wij hebben onlangs een rvs klean kanteen flesje gekocht en er een aantal keer melk in gedaan. Nou stinkt zowel het flesje als de dop verschrikkelijk. Iemand enig idee hoe dit kan en hoe dit te verhelpen is?

  • EF

   EF

   22-1-2016 08:39:49 | Reply

   Mijn ervaring is juist dat de RVS-bekers goed schoon te maken zijn. Wij begonnen met een standaard plastic schoolbeker, daar was de stank niet uit te krijgen. De RVS beker (waar dagelijks melk in gaat!) wassen wij met de hand af en 1-2 keer per week in de machine. Dan gaat er bij ons niks stinken en we doen dit nu een half jaar.

   Volgens mij kan je de dop ook uitkoken, en kan je evt een nieuwe siliconenring bestellen.

 • HennY

  HennY

  28-8-2015 15:09:30 | Reply

  Ik denk dat ik er t.z.t. een paar ga bestellen. Handig dat er een tugtouwtje door de dop kan. Dan kan mijn hulphond de flesjes handig uit de koelkast pakken en is het ook geen ramp als hij er eens eentje laat vallen.

 • Vladka

  Vladka

  3-9-2015 11:30:36 | Reply

  past de Sportdop op alle rvs flessen van jullie?

  • Manon

   Manon

   3-9-2015 11:41:08 | Reply

   Hai, de sportdop past op alle Klean Kanteen Classic flessen. De Classic flessen zijn die met smallere hals. Groetjes, Manon

 • Henriette

  Henriette

  26-9-2015 21:00:19 | Reply

  Wij hebben ook goede ervaring met klean kanteen. Met hoesjes eromheen wat minder deuken. Alleen worden die hoesjes vlekkerig na een aantal jaren en zien er niet fris meer uit. De sportdop is erg prettig prive. Maar doordat het zo'n geluid maakt als je eruit drinkt niet prettig in bv. vergadering etc. ook mijn zoontje vindt het niet prettig dat hij als enigste in de kring op school zo'n geluid maakt. Dus toch maar weer de antilek dop. Alleen die vindt hij nog iets te moeilijk te openen en sluiten, dus toch weer een natte tas. Nog even oefenen waarschijnlijk. Groetjes!

  • Manon

   Manon

   26-9-2015 22:19:15 | Reply

   Hai! Hoe oud is jullie sportdop? De nieuwere sportdop maakt namelijk veel minder geluid en lekt ook veel minder dan de vorige versie. Denk dat de nieuwe sportdop er nu zo'n anderhalf/2 jaar is. Groetjes, Manon

 • HennY

  HennY

  29-9-2015 17:17:42 | Reply

  Ik las onlangs eens dat rvs niet geschikt zou zijn voor zuurhoudende dranken. Wat is daarvan bekend?

  • mechteld

   mechteld

   28-8-2017 10:55:18 | Reply

   Ik merk idd dat de rvs fles waar regelmatig roosvice in gaat, aangetast is. Daarom denk ik dat wij daarvoor in de plaats een glazen fles gaan aanschaffen.

   • Goran

    Goran

    28-8-2017 12:30:32 | Reply

    Er zijn 57 verschillende soorten RVS, De flessen van klean kanteen zijn geschikt voor zuurhoudende en alcohol houdende dranken, Roosvice is ook geen probleem.

    Mechteld ik heb je al gemaild, stuur ons een foto er is denk ik iets anders aan de hand.

 • Maartje

  Maartje

  9-2-2016 17:35:00 | Reply

  Wij ook al een paar jaar heel tevreden over de lifefactory glazen fles. Gaat elke dag met onze dochter mee naar school, nog nooit gelekt en ziet er nog als nieuw uit!

 • Janet

  Janet

  9-8-2016 21:23:02 | Reply

  Ik heb nu zo'n anderhalf jaar de Lifefactory fles met beide doppen, gebruik altijd de drinkdop. Echter vind ik het water de laatste tijd plastic-achtig smaken, als ik gewoon uit de fles zelf drink smaakt het anders/lekkerder.

  • Goran

   Goran

   9-8-2016 22:47:10 | Reply

   De fles is van glas en zal geen smaak of geur afgeven.
   Wat je kan ruiken is de hoes of de dop, maak de hoes nat en sop deze in om deze makkelijker te verwijderen.
   Dompel de dop en hoes een nachtje onder in een oplossing van water + azijn + eventueel baksoda=sodabicarbonaat.
   Ook de fles kun je vullen met deze oplossing voor extra ontsmetting.
   De siliconen hoes en mondstuk van de dop kan wat vettig zijn van vaatwasmiddel residu, wat ook een geur afgeeft. Was deze goed af met sop.

 • Rinske

  Rinske

  21-8-2016 17:05:02 | Reply

  Kunnen de kinderen de dop er zelf goed op en af draaien of gaat het stug?

  • Manon

   Manon

   21-8-2016 18:17:40 | Reply

   Hai, ik vind persoonlijk qua dop er goed op draaien de Klean Kanteen classic (met of zonder insulatie) het makkelijkste, dus die met de smallere hals. Daar kun je de dop niet verkeerd opdraaien en het draaien gaat soepel. Je hoeft de dop ook niet super strak dicht te draaien, gewoon dicht is genoeg. Groetjes, Manon

  • Renate

   Renate

   22-8-2017 19:29:19 | Reply

   Mijn dochter van 5 had er nog wel wat moeite mee, ook vooral om hem open te krijgen.

   • Manon

    Manon

    22-8-2017 20:07:05 | Reply

    Probeer een keertje om 'm echt niet zo hard dicht te draaien want is echt niet nodig. Groetjes, Manon

 • Biba

  Biba

  22-7-2017 11:15:31 | Reply

  Ik zoek voor mijn zoons nieuwe schoolbekers. Tot en met dit schooljaar hadden we Doppers maar door stank die er uiteindelijk niet meer uit te krijgen is en zwarte schimmel onder de siliconenring heb ik ze weg moeten gooien. Ook heb ik mijn twijfels over de 'tuit' (volgens mij melamine).

  Glazen flessen lijken mij perfect, alleen wil ik die niet uit angst voor breken en versplinterd glas tot in de kleinste hoeken en gaten.

  Rvs heb ik zelf eerder geprobeerd. Had vroeger een drinkfles van een duur merk en heb nu een thermoskan van rvs. Nadeel vind ik dat ik de smaak van staal zo goed proef. En bij wrijving van vloeistof langs rvs ook de smaak en geur van 'statische lading'. Ik proef dit al aan soep gemaakt met mijn rvs staafmixer, ik vind die statische smaak zo vies dat ik bijna over m'n nek ga (sorry voor dit beeld 😀). Mijn smaak en reuk zijn zeer sterk ontwikkeld en ik vraag me af wat de ervaring van anderen met sterk ontwikkeld smaak- en reukzintuig is m.b.t. geteste rvs-flessen.

  • Manon

   Manon

   22-7-2017 15:09:52 | Reply

   Hoi Biba, ik herken het! Niet zo erg als jij het heb, maar hier in huis proeven mijn man en dochter niets en ik proef wel wat als ik water wat langer in een rvs fles heb. In een thermosfles heb ik geen last dus het heeft bij mij blijkbaar ook te maken met dat het lauw wordt. En gek genoeg is er ook verschil per fles. Ik heb met deze fles nooit die bijsmaak: https://www.greenjump.nl/Product/Eten-en-Drinken/Drink-en-thermosbekers/Thermosfles-rvs-en-glas/RVS-thermosfles-Cool-Drink-Bottle en ik vind dat ook echt een fijne fles voor school. Ik herken overigens ook jouw Dopper klacht, is ook de reden dat wij deze fles niet hebben, het blijft toch kunststof. Groetjes, Manon

 • Renate

  Renate

  22-8-2017 19:27:05 | Reply

  Ik ben ook super tevreden over de klean kanten classic en thermos beker. Fijn dat ze niet na een jaar al kapot zijn of dat je vieze geurtjes er niet meer uit krijgt zoals bij eerdere plastic bekers. Echt een aanrader

Pingbacks and trackbacks (1)+

Loading