#meenaarschool Bento broodtrommels

imageBento Broodtrommels vullen voor een schooldag is een hobby geworden toen we bij Green Jump van die leuke rvs lunchboxen met vakjes kregen en Lana naar de kleuterschool ging. Pas een paar jaar later begon het een gewoonte te worden om daar iedere dag een #meenaarschool tweet aan te wijden.

De eerste #meenaarschooltweet is van maart 2012 en sinds dat moment plaats ik bijna elke schooldag zo’n gevuld bento trommeltje.

De reacties daarop verschillen van: ‘geweldig, maak jij mijn lunch ook’ tot ‘als je tijd hebt om zoiets te maken, dan heb je zeker geen werk’. Ooit verscheen er zelfs een blog op Geen Stijl over ‘Wat zit er in jouw broodbak’ en daar vind je nog wel wat bontere meningen Knipogende emoticon.

Op onze Pinterest & Facebook pagina vind je een heleboel gevulde trommels bij elkaar en ik zal er hieronder ook wat zetten ter inspiratie.

 

IMG_7866IMG_7920IMG_7934IMG_7954IMG_7982IMG_8003IMG_8015IMG_7470IMG_7695

Reacties (8) -

 • Sopdet

  Sopdet

  18-5-2015 06:06:40 | Reply

  Leuk dat je papiertjes van mini-cupcakes gebruikt om alles mooi te houden. Wij gebruiken allemaal aparte doosjes. Dochterlief liet me weten dat ze in de klas alles moeten opeten wat er in de broodtrommel zit, dus zit alles verspreid in koekendoosjes ;)
  Zoveel tijd kruipt daar niet echt in, dus ik snap die reacties niet. In tegendeel, het voelt goed te weten dat iedereeen voldoende en gezond eten mee heeft. Mooi dat je er iedere dag aan denkt om een foto te nemen, dat is dan weer een faalpunt bij mij.

  • Manon Gagic

   Manon Gagic

   18-5-2015 09:23:45 | Reply

   Ik gebruik siliconen cakevormpjes in plaats van papier, super makkelijk.

 • Sofie

  Sofie

  18-5-2015 17:12:45 | Reply

  ik vind het juist prachtig! Zelf kan ik niet uit werken en hoef dus ook geen broodtrommel mee te nemen. Maar als ik ooit kinderen heb, wil ik net zo'n leuke trommeltjes vullen. Als kind was het zo saai om altijd die boterhammen mee te krijgen, deze kleurrijke en gevarieerde lunches moeten een feest zijn.
  Nu ik er over nadenk, misschien moeten we maar eens zo'n lunchbox aanschaffen, ook al ben ik thuis ;-)

 • Esther

  Esther

  21-7-2015 22:37:32 | Reply

  Ohh het ziet er allemaal prachtig uit! Ik vroeg me alleen af of de groente ook lekker vers, koel blijft in deze trommels. Mijn dochter klaagt altijd als ik haar bijvoorbeeld wortels mee doe, dat deze niet meer koel zijn in de pauze en dan vind ze het niet meer zo lekker.

  • Manon

   Manon

   22-7-2015 08:58:11 | Reply

   Hai! Het zijn geen trommels met koelelementen of iets dergelijks. Je kunt ze natuurlijk wel in een koeltasje doen. Wat ik zelf ook vaak doe, is de groente en het fruit uit de koelkast in de trommel te doen en dan blijft het behoorlijk koel omdat er meerdere koele dingen in zitten. Groetjes, Manon

 • Hennie

  Hennie

  20-9-2015 19:03:29 | Reply

  Maar de trommels zijn niet lekdicht. Is dat wel handig met fruit?

  • Manon

   Manon

   20-9-2015 19:17:47 | Reply

   Gaat heel goed met fruit, ik geef het elke dag erin mee en ook aardbeien en frambozen bijvoorbeeld, gaat gewoon goed. Je kunt er geen soep in doen maar salade gaat bijvoorbeeld ook prima.

 • sabine

  sabine

  1-10-2015 20:45:25 | Reply

  Hier nog geen Greenjump-producten ( al wel een hele lange verlanglijst gemaakt) maar al wel met de inhoud van broodtrommeltjes

  Om alles vers te houden hebben mijn dochters een mooie koeltas en zomers gaat er een koelelement bij in. Want zelfs al eet je wel dagelijks je bammetje kaas, zweetkaas vindt niemand lekker, of bedorven vleeswaren of gesmolten hagelslag.

  Nu hopen dat de feestdagen snel er zijn want zowel bento's als klean kanteen als de pannen staan op ons lijstje :-)

Loading