Biologische wijnen uit het geboortejaar van je kind(eren)

We spraken met Nico McGough, één van de weinig echte wijnexperts van Nederland. Hij richt zich meer en meer op biologisch en biologisch-dynamische wijnen en daarom vinden we het leuk om hier wat over hem te vertellen.

Paard

We hadden het onder andere over de uit Engeland overgewaaide traditie om wijn uit het geboortejaar van je kind weg te leggen en deze op de 21ste verjaardag aan te bieden. Natuurlijk is het niet zo dat iedere wijn zomaar 21 jaar bewaard kan blijven en daarom geeft Nico je de mogelijkheid om hem om advies te vragen.

Meestal komen deze ‘opleg’ wijnen uit de klassieke wijngebieden als Bordeaux of Port. Maar er zijn ook veel andere wijnregio’s en zelfs landen die prachtige wijnen produceren bestemd voor de kelder.

Nu steeds meer wijnmakers wereldwijd er voor kiezen om biologisch of biodynamisch te werken neemt het aanbod topwijnen van duurzame productie ook toe. Als lichtend voorbeeld de absolute top uit Bordeaux waar ook dit jaar weer twee kastelen, waaronder een Premier Grand Cru, overgingen op biologische wijnbouw, heel positief allemaal.

Slot

Door een oerwoud aan mogelijke wijnen de juiste weg kiezen valt niet mee, maar met goed advies kan alles. Neem gerust contact met Nico op over dit onderwerp. Dat kan het beste via info@bosmanwijnkopers.nl . Geef hem de gewenste geboortejaren en dan krijg je een vrijblijvend advies met wat mogelijke wijnen. Een huwelijksjaar, of jaar waarin jij je partner hebt ontmoet kan natuurlijk ook.

Bosman Wijnkopers houdt ook met regelmaat wijnmiddagen rond biologische en biodynamische wijnen van spraakmakende kwaliteit.

Loading