Teflon gevaarlijk of niet? Alternatieven voor Teflon.

In veel huishoudens zijn ze wel te vinden, pannen met een Teflon antiaanbaklaag die voorkomt dat het eten tijdens het bereiden aan de pan blijft plakken en ervoor zorgt dat de pan makkelijk schoon te maken is. Superhandig natuurlijk, maar is deze antiaanbaklaag wel zo veilig?

PFOA, de stof die gebruikt wordt bij de productie van Teflon is schadelijk, maar wordt wereldwijd nog gewoon gebruikt voor de productie van anti-aanbakpannen.

Wat is Teflon en hoe krijg ik het binnen?

In de volksmond wordt een antiaanbaklaag vaak Teflon genoemd. Teflon is een merknaam voor polytetrafluorethyleen (PTFE). Het is een organische kunststof en hoort bij de familie van perfluorochemicaliën (PFC's). PFC's worden ook gebruikt in voedselverpakkingen (bijv. pizzadozen, magnetron popcorn), tapijt, meubels en kleding. Ze maken deze materialen water-, vlek- en vetafstotend.

Ziekteverschijnselen en teflon

De uitvinder en producent van Teflon, DuPont, geeft aan dat er bij mensen ziekteverschijnselen kunnen optreden als gevolg van het inademen van de vrijkomende dampen van een oververhitte Teflon/PTFE pan.

Dit is volgens de producent dan het gevolg van onjuist gebruik van de pan, bij oververhitting. Maar wanneer is een pan oververhit? De schadelijke stoffen komen pas echt vrij boven de 340 graden Celsius. Dit lijkt heel hoog, maar in de praktijk wordt deze temperatuur toch redelijk snel bereikt als je een pan even laat voorverwarmen op hoog vuur. Bovendien begint Teflon vanaf 260 graden al langzaam af te breken. Dus de afbraakproducten komen uiteindelijk via de lucht en het voedsel in je lichaam terecht.

Ook kunnen door krassen in de pan kleine stukjes van de anti-aanbaklaag in het voedsel terechtkomen. Volgens de fabrikant zijn deze Teflon deeltjes inert, wat betekent dat ze het lichaam weer onveranderd verlaten. De fabrikant adviseert wel dat je beschadigde Teflon pannen niet zou moeten gebruiken. Waarschijnlijk dus toch niet helemaal veilig om binnen te krijgen?

Gezondheidsrisico's van Teflon

In het lichaam wordt Teflon/PTFE afgebroken tot de grondstof PFOA (Perfluoroctaanzuur, ook wel C8 genoemd). PFOA kan daarna niet meer verder worden afgebroken en omdat het zeer langzaam wordt uitgescheiden, blijft het jaren in het bloed en lever aanwezig. Daarbij komt er steeds meer PFOA bij, waardoor het zich opstapelt in het lichaam.

De lange termijn effecten van PFOA zijn nog niet heel uitvoerig bestudeerd, maar het lijkt erop dat langdurige blootstelling een schadelijk effect zou kunnen hebben op onder andere het spijsverteringsstelsel, cholesterol, de lever en de schildklier. Ook lijkt er een mogelijke relatie met kanker te zijn. PFOA passeert ook de placenta en kan worden uitgescheiden in moedermelk.

PFC's in het milieu

Naast het gevaar voor de gezondheid vormt de aanwezigheid van PFC's een risico voor het milieu en dieren. De afbraakproducten stapelen zich op en blijven circuleren in milieu, voedselketen en wereldpopulatie. Het wereldwijde, veelvuldige gebruik van PFC's is een van de oorzaken van de permanente aanwezigheid van giftige PFOA in het bloed van vrijwel alle mensen.

Welke alternatieve pannen zijn wel veilig?

Om het zekere voor het onzekere te nemen kun je zelf de keuze maken om geen pannen met een Teflon/PTFE antiaanbaklaag te gebruiken. Gelukkig zijn er goede en betaalbare alternatieven op de markt. Om te bakken kun je kiezen voor roestvrijstaal, gietijzer of emaillen pannen. Het voordeel van deze pannen is dat ze geen kwetsbare antiaanbaklaag hebben en ze erg lang mee zullen gaan.

Kleine-gekleurde-pannenBij Green Jump zijn we net begonnen met de verkoop van pannen en hebben we om te koken als eerste voor Riess emaillen pannen gekozen, duurzaam, gemaakt in Oostenrijk en 100% gezond. We kozen voor Green Pan als koekenpannen met een veilige anti-aanbaklaag en daarnaast voor de keiharde pannen van Ceramcor voor bakken, braden en al je andere gerechten.

Bakken

Taart- en cakevormen hebben vaak een Teflon laag. Voor bakken in de oven kun je beter gebruik maken van bijvoorbeeld oven-veilig glas, RVS, siliconen bakvormen (tot 220 graden) of bakblikken met een keramische laag.

Handige apparaten

Als laatste moeten de apparaten met anti-aanbaklagen niet vergeten worden; je broodbakmachine, gourmetstel, tosti ijzer of grill. Een aantal van deze apparaten wordt niet zo heet als een koekenpan op het vuur, maar de antiaanbaklaag kan wel beschadigd raken waardoor je de Teflon binnen kunt krijgen. Deze apparaten zijn superhandig, maar misschien kun je wel gewoon zonder of is er een alternatief. Tosti's kun je ook prima bakken in een koekenpan of met een ouderwetse tosti tang. Brood kun je in de oven bakken, grillen op het gas in een gietijzeren grillpan en steengrillen is net zo lekker en leuk als gourmetten.

Heb jij een tip?

We zijn benieuwd naar welke pannen, bakvormen en apparaten jij gebruikt. Hoe bevalt dit? We horen graag je ervaringen en/of tips.

Wil je meer lezen

Hieronder nog een aantal linkjes als je je nog wat meer wilt verdiepen.

Reacties (45) -

 • Betty

  Betty

  25-10-2013 10:18:35 | Reply

  Hallo,

  ik gebruik tegenwoordig vooral een keramische wokpan waar ik heel erg blij mee ben, hij werkt voor bijna alles zo'n beetje.. Ik heb ook nog een keramische koekenpan maar die is toch een keer kapot gegaan, door hard met een lepel er op te slaan ;(. ik gebruik em nog best af en toe maar kan ik dat dan ook beter maar niet meer doen? Lees hierboven dat je keramisch ook niet te heet moet laten worden en kwetsbaarder is.. ? Ben benieuwd.. want dan moet ik die ook maar weg doen. Verder zijn mijn kookpannen van RVS.
  Waar ik nog wel naar op zoek ben zijn 1-persoonspannetjes waar ik soep ik kan doen, zo in de diepvries en mijn man vervolgens mee naar zijn werk te kunnen nemen om het daar weer te verhitten. HalveLiter-pannejtes zegmaar die van -18 tot kooktemperatuur kunnen. Als dat ook nog voor een redelijke prijs kan, (want moet er dan natuurlijk gelijk een stuk of 10 hebben ;) dan zou ik er heel gelukkig van worden ;).
  hartelijke groet
  Betty

  • simone

   simone

   26-3-2015 18:18:37 | Reply

   Je zou ook nog kunnen denken aan een RVS dubbelwandige 'food canister',dat is een thermos meeneem bakje van een halve liter, met een lekvrije draaidop. Super handig en door de RVS houdt het geen geurtjes vast. Daar neem ik zelf altijd mijn soep heet in mee, en dan blijft het de hele dag lekker warm tot ik het eet. Dat scheelt je bovendien heel veel pannetjes kopen. Het enige wat je dus wel even moet doen is je soep voor vertrek thuis opwarmen, maar dat is zo gedaan, toch? Deze dingen zijn verkrijgbaar bij o.a. Green Jump. Veel succes!

 • Sandra_

  Sandra_

  25-10-2013 13:51:18 | Reply

  Betty, Je kunt even kijken of die beschadigde pan onder het keramische laagje van aluminium (dan zal het een lichtgewicht pan zijn) of RVS is. Aluminium is niet zo gezond. RVS is op zich niks mis mee, maar misschien laat de keramische laag ook wel een beetje los en komt het in je eten terecht. Misschien even uitzoeken waar je keramische laag van gemaakt is. Er worden tegenwoordig erg veel van dat soort pannen gemaakt, ook hele goedkope waarbij het onduidelijk is met welke chemicaliën het precies gemaakt is. Het is toch een gefabriceerd iets, zo'n antiaanbak laag.

  Een pannetje om van -18 tot koken te kunnen verwarmen zou ik toch aan RVS denken, daar zit geen enkel laagje omheen en kan veel hebben. Hoe groot zou een eenpersoonpannetje zijn? Misschien heeft iemand een idee?

 • Rienke

  Rienke

  31-10-2013 21:44:51 | Reply

  Mijn favoriete pannen zijn een zwartgeblakerde gietijzeren koekepan, en een emaillen braadpan, beide van mijn oma geweest. Het zou tof zijn als jullie naast de emaillen pannen ook zo'n gietijzeren koekenpan in het assortiment zouden krijgen! Ik heb trouwens ook zo'n ouderwetse tostitang, deze maakt uitstekende tosti's.

 • Anneke

  Anneke

  3-12-2013 20:10:35 | Reply

  Nu zie ik dat het spatdeksel wat ik al jaren gebruik niet meer zwart is zoals de bovenkant. Het blijkt dus de teflon laag te zijn die grotendeels is afgebladderd, met weinig moeite krab je zo stukjes eraf met je nagel. Grotendeels is deze laag nu weg, en waar deze gebleven is kun je wel raden. Nu maak ik mij toch wel zorgen, terecht? het blijft vaag wat er met deze zwarte deeltjes in het lichaam gebeurt. Wij hebben deze laag nu fijn binnen, want op het deksel zit deze niet meer. Blijkbaar bladdert deze ook op een andere manier af dan een pan met anti-aanbaklaag en toch vind je nergens info over afgebladderde spatdeksels. Ongetwijfeld zullen er veel meer mensen zijn met zo'n deksel waar de binnenkant behoorlijk vanaf is gebladderd en in het eten terecht is gekomen, nog even lekker gebraden ook.

 • Manon

  Manon

  3-12-2013 20:35:20 | Reply

  Het zou ook grotendeels bij de afwas gebeurd kunnen zijn, lijkt me op zich waarschijnlijker. Is ook een minder naar idee. Groetjes, Manon

 • maaike

  maaike

  5-12-2013 09:40:29 | Reply

  Een vraagje...een broodrooster..is dat ook schadelijk...mijn tefalpannen en tostiapparaat heb ik enige tijd geleden al weggegooid.. heb 2 paannen van emaile van jullie waaronder een lage...ik dacht er pannekoeken in te lunnen maken maar lukte niet echt...iemand een tip voor een goede pan voor pannekoeken..

  • p.c voortman

   p.c voortman

   29-1-2014 10:35:40 | Reply

   voor pannenkoeken heb je hele mooie gietijzeren pannen speciaal voor pannenkoeken even mee leren omgaan maar de smaak van de pannenkoek is vele malen lekkerder ze zij vaak bij de betere kook winkels verkrijgbaar of google

 • Zarina

  Zarina

  15-12-2013 19:55:39 | Reply

  Geweldig pannen zijn van de buyer. Ik heb hier een koekenpan kost rond de  25 euro. heel zwaar gietijzer. En ook een grillpan lekker voor vis. Je moet beide pannen even met wat aardappelschillen en dan inbranden. Ze mogen niet in de afwasmachine,maar gewoon met wat water wassen en ik maak hem gewoon schoon met een sponsje als ie echt vies is. Mag officieel niet,maar de pan is al 5 jaar in goede staat.  Mijn vriend heeft hem per ongeluk in de afwasmachine gegooid. Toen ik hem weer inbrandde was hij gewoon weer goed. Hij ziet er niet uit door het inbranden,maar dat hoort bij deze pannen.

 • Christina

  Christina

  19-12-2013 21:59:55 | Reply

  Ik wilde van de anti-aanbakpan af en gebruik nu een lichtgewicht gietijzeren pan van het merk Ronneby Bruk. Deze zijn reeds ingebrand. Prachtige pannen om te zien. Het wordt snel heet, en soms kan er iets aan de pan blijven maar een eitje bakken ging prima! Mogelijk wordt het nog beter bij langer gebruik.

 • S.Croes

  S.Croes

  24-12-2013 16:19:29 | Reply

  Hoi allemaal
  Steba heeft een steengrill met ge emailleerde pannetjes. Ook de afneembare grillplaat is van gietijzer, maar ik ben er niet zeker van dat die niet voorbewerkt is met iets,
  maar je kunt i.i.g. zorgeloos steengrillen en de pannetjes gebruiken.
  Vanavond gaan we 'm testen!

  Simone

 • Mila

  Mila

  4-1-2014 22:14:25 | Reply

  Wij hebben een koekenpan en hapjespan van Scanpan, ik heb me laten vertellen dat die anti-aanbaklaag (van titanium) ook niet slecht is voor de gezondheid. Iemand die hier nog een idee over heeft? Het zijn fijne pannen in ieder geval.

 • Marjolein

  Marjolein

  15-2-2014 17:16:51 | Reply

  Wie weet een veilige fluitketel die vrij is van nikkel en aluminium?

  • Nathalie

   Nathalie

   16-2-2014 13:52:10 | Reply

   Beste Marjolein,
   Is een fluitketel gemaakt van RVS niet veilig dan?
   Die gebruik ik zelf namelijk al jaren. (Le lapin van de Hema)
   Ik lees het graag!

 • Marjolein

  Marjolein

  16-2-2014 17:28:58 | Reply

  Hallo Nathalie,
  Dat dacht ik dus ook toen ik een nieuwe RVS fluitketel kocht bij de Hema, maar toen las ik dat hij 8% nikkel bevatte en ging ik twijfelen. Mijn dochter en ik hebben nikkelallergie, en ik vraag me af of het dan handig is om een fluitketel te hebben die deels gemaakt is van nikkel. Als iemand hier iets zinnigs over kan zeggen, hoor ik het graag.

  • Erik

   Erik

   3-4-2014 21:24:28 | Reply

   Dag Marjolein,

   RVS = CNS dat staat voor Chroom Nikkel Staal, maak je dus geen zorgen, al het RVS bestaat voor een deel uit Nikkel. Dat hoort zo.

  • simone

   simone

   26-3-2015 18:22:51 | Reply

   en nikkel-allergie heb je meestal vooral als je huid ermee in contact staat, zoals bij horlogebandje of oorbellen. Volgens mij hoef je je geen zorgen te maken bij rvs in pannen, fluitketels etc.

 • Nathalie

  Nathalie

  18-2-2014 19:31:46 | Reply

  Hoi Marjolein,
  Dat wist ik niet, interessant.
  Misschien is de waterketel van Le Creuset dan een optie? Die is gemaakt van geemailleerd edelstaal.
  Weet alleen niet helemaal zeker of er ook emaille aan de binnenzijde van de ketel zit.

 • Marjolein

  Marjolein

  27-2-2014 19:22:37 | Reply

  Hoi Nathalie,
  Heb even op de site van Le Creuset gekeken en dit geknipt en geplakt:
  "Fluitketel van staal met geëmailleerde binnen- en buitenzijde"
  Ik ga er dus vanuit dat dit veilig is, omdat Green Jump ook pannen van emaille verkoopt dit veilig zijn. Klopt deze theorie, Manon?
  Dank en groet,
  Marjolein

  • Manon

   Manon

   27-2-2014 20:43:25 | Reply

   Absoluut!

 • Geetje

  Geetje

  12-3-2014 18:57:15 | Reply

  Hoi, ik gebruik al langere tijd rvs wok-/steelpannen van kuhn rikon, zwitsers produkt. Gehaald bij een speciaalzaak op de nachtegaalstraat in utrecht. Kost wat, 99 euro 2 jaar geleden,  maar dan heb je ook wat. Even wennen en nu wil ik niet meer anders. Ik heb destijds ook vele teflon pannen versleten.  Bah!! Zoek en ga naar een speciaalzaak met hart voor en verstand van deze dingen. Hij heeft in zijn hele assortiment maar 1 teflon gevalletje staan, maar dat was volgens mij pure noodzaak voor klanten die echt niet anders willen.

 • sabrina

  sabrina

  26-3-2014 00:10:01 | Reply

  hoi wat is nu de veiligste manier om in te frituren welk materiaal mag het heetst worden

 • Pam

  Pam

  26-3-2014 14:27:33 | Reply

  Ik zag in de V&D de collectie keramische pannen van Sola hangen. Op de site van Sola zijn ze op de duurzame tour gegaan: http://www.sola-fabriekswinkel.nl/sola-productinformatie/sola-green-cooking/
  Het goede nieuws is dat de pannen deze week in het prijzencircus van V&D vallen en dus heel erg goedkoop zijn. Er staat op de site dat ze milieuvriendelijk geproduceerd zijn. Ik ben benieuwd naar de kwaliteit.

  Ik heb een keramisch gecoate koekenpan van Hackman bij de AH gekocht maanden geleden en die bevalt ook wel goed, zeker op inductie. Die was echter nog wel prijzig, zeker zonder de 35% korting waar ik hem voor vond.

 • Simone

  Simone

  28-4-2014 00:18:06 | Reply

  Ik vroeg me af of iemand weet of er een broodbakmachine verkocht wordt met een emaille (in ieder geval niet teflon) kuip? Als teflon in 2015 verboden gaat worden zou je toch denken dat fabrikanten inmiddels
  Naar alternatieven zijn gaan zoeken. Ik hoor het graag!

 • Rianne

  Rianne

  7-11-2014 17:01:48 | Reply

  weet je ook iets over Icflon? zag bij de blokker een soort zeef/folie om in de friteuse te doen van icflon.

 • Maaike

  Maaike

  25-8-2015 12:17:48 | Reply

  Ik ben ook op zoek naar een broodbakmachine zonder teflon en een goede manier van tosties bakken.
  Wie heeft een idee?

  • Manon Gagic

   Manon Gagic

   25-8-2015 12:47:31 | Reply

   Voor tosti's gebruiken wij dit https://www.scoutshop.nl/35062.html
   Broodbakmachine gebruik ik zelf niet maar misschien heeft er iemand een idee? Groetjes, Manon

 • Inge

  Inge

  1-9-2015 23:40:21 | Reply

  Ook ik wil heel graag een broodbakmachine met veilige anti-aanbaklaag, maar kan er niets over vinden op internet. Inderdaad vreemd dat er nog geen alternatieven zijn, nu teflon verboden zou moeten zijn sinds dit jaar. Heeft iemand inmiddels zo'n machine gevonden?

 • Caesar Lion Cachet

  Caesar Lion Cachet

  24-9-2015 12:14:56 | Reply

  LS...
  Op die vrolijke tv spotjes zie je vaak een drukke chef in de weer met keramische pannen die niet kapot kunnen en met een papiertje zijn schoon te houden. Maar niet die van mij. Zelfs voor het stapelen wordt al een extra kartonnetje meegeleverd en de pan is beschadigd bij het minste geringste contact met een spatel of lepel. Wel of niet van kunststof. Na korte tijd word de pan gewoon bruin en plakt. Dus gewoon volksverlakkerij of maakt de prijs nog een verschil in kwaliteit ?

  • Manon

   Manon

   24-9-2015 22:01:11 | Reply

   Er bestaat absoluut kwaliteitsverschil dus waarschijnlijk had je toch een setje wat niet zo goed was :( Balen joh! Groetjes Manon

 • Carlijn

  Carlijn

  21-10-2015 21:45:41 | Reply

  Voor de broodbakmachine kun je eens kijken bij Beem B7.001. Ook Kenwood schijnt er eentje te hebben zonder teflon, maar daarvan weet ik niet welke.

 • inge

  inge

  22-10-2015 08:27:49 | Reply

  Hoi Carlijn, dank voor je tip. Inmiddels had ik de Beem al gekocht. Met tarwemeel komt er prima brood uit, voor spelt moet ik nog even uitzoeken wat het beste programma is, nog niet gelukt er een lekker speltbrood uit te krijgen. Heel anders dan met onze vorige machine, daar maakte het soort meel geen verschil.

  • Manon

   Manon

   22-10-2015 08:46:18 | Reply

   Hai, ik bak zelf regelmatig brood (zonder machine) en heb geleerd op broodbakcursus dat je tarwe ongeveer 4 x zolang moet kneden als spelt. Als je spelt dus op hetzelfde programma maakt, dan wordt het te lang gekneed en wordt het brood taai en minder lekker. Misschien zit er een programma op dat korter kneedt? Groetjes, Manon

 • Monique

  Monique

  21-11-2015 19:51:02 | Reply

  Ik ben op zoek naar een losstaande bakoven en kom erachter dat werkelijk in elke oven ptfe of teflon gebruikt wordt. Ik kan er geen vinden zonder. Waren jullie er al van op de hoogte dat teflon tegenwoordig in bijna alle ovens gebruikt wordt?

  • Manon

   Manon

   23-11-2015 12:03:23 | Reply

   Hai, eigenlijk nog nooit naar gekeken. Wat super balen! Groetjes, Manon

 • Talitha

  Talitha

  17-12-2015 12:56:59 | Reply

  Net een nieuwe Teflon anti aanbakpan gekocht en lees net informatie over ongezondheid ervan, super balen!
  Ik vind het zonde om de pan zomaar weg te doen of te verkopen tegen helft van de prijs dat ik ervoor betaald heb... Wat kan ik nu het beste doen? (terugbrengen kan niet meer). Als ik dus nog gebruik wil maken van de pan, waar moet ik dan echt op letten?
  Aovast bedankt!

  • Manon

   Manon

   17-12-2015 14:09:49 | Reply

   Zorg er in ieder geval voor dat je de pan niet oververhit. Ik zou de pan ook niet leeg op het vuur zetten. Verder alles vermijden wat krast en niet met schuursponsjes en dergelijke aan de slag. Zorg ervoor dat het oppervlak onbeschadigd blijft. Groetjes Manon

 • Carlijn

  Carlijn

  19-12-2015 19:25:04 | Reply

  Natuurlijk baal je, dat zou ik ook doen. Maar er zijn zoveel dingen die je groener en gezonder zou kunnen doen, dat het misschien ook niet allemaal haalbaar is. De volgende pan die je koopt, is in ieder geval al geen teflon meer!
  De eerste paar keren dat je de pan gebruikt, schijnen er de meeste schadelijke stoffen vrij te komen. Er zijn zelfs onderzoeken die zeggen, dat het na die eerste keren gewoon veilig is. Ik zou de eerste keren de ramen goed open zetten als je wat bakt, en misschien zelfs wel een oude broodkorst bakken die je daarna weggooit. Doe dat een keer of twee-drie. En er daarna maar gewoon uit eten, in de hoop dat die onderzoeken gelijk hebben.....
  Of het vertrouwen hebben, dat je als je verder gezond leeft, je lijf een klein beetje slechtheid best kan verwerken 👍 .
  Succes,
  Carlijn

 • Nina

  Nina

  18-1-2016 21:23:58 | Reply

  Hoi Manon,
  Even een vraagje, ik kan van iemand een voetenzak met schapenvachtvoering over nemen van het merk Kaiser, nu zie ik alleen dat de buitenlaag van teflon is gemaakt.. :( hoe kan dit nu voor baby's notabene, maar goed dit is dus een no go, niet? Ik hoor het graag van een expert :P dank je, groetjes, Nina

  • Manon

   Manon

   18-1-2016 21:44:48 | Reply

   Ohhhh lastig he dat soort dingen! Ik zou het persoonlijk niet doen :( ik weet natuurlijk niet hoe het verwerkt is en of het er vanaf komt, maar ik vind de combi babyhandjes en teflon niet ideaal.

 • Mariska

  Mariska

  6-2-2016 07:07:10 | Reply

  Hoi Manon,

  Hoe zit het met springvormen, die hebben vaak toch ook een anti-aanbaklaagje? Welke zou je daarvan aanraden? Ik heb al bij Green Jump een bakvorm van Riess gekocht met uitneembare bodem, maar ik zou ook graag een kleinere springvorm willen hebben voor als ik alleen iets voor mijn vriend en mij wil maken. Ik heb het ook nog niet uitgeprobeerd of het lukt om in de Riess bakvorm een kwarktaart te maken. Heb jij daar al wel ervaring mee?

  • Manon

   Manon

   6-2-2016 15:46:55 | Reply

   Hai! Klopt, heel veel bakvormen hebben een anti-aanbaklaag. Je zou een kleine ovenschaal van glas of aardewerk kunnen gebruiken of (iets minder goed) zo'n zilverkleurige vorm van tin. Kwarktaart heb ik niet uitgeprobeerd maar ik heb flauw idee waarom dat niet zou werken, werkt denk ik gewoon prima. Groetjes Manon

 • Luna

  Luna

  12-5-2016 10:04:38 | Reply

  Ik heb twee pannen van Green Pan (type Bali). Maar ik durf ze nog niet echt te gebruiken. Hoe weet ik dat 'thermolon' over een paar jaar niet toch schadelijk blijkt?

 • Luna

  Luna

  25-9-2017 07:12:35 | Reply

  Inmiddels gebruik ik mijn green pan naar grote tevredenheid. Er zit in eentje wel een beschadiging, maakt dat uit?

  Verder ben ik op zoek naar een teppanyaki plaat met keramische plaat. Heb je daar toevallig ervaring mee?

  • Manon

   Manon

   25-9-2017 07:51:19 | Reply

   Hoi, mail even een foto met je vraag naar klantenservice@greenjump.nl dan kijken we even mee. Wij hebben zelf gekozen voor een steengrill in plaats van een plaat, dan heb je sowieso geen gezeur met coating. Groetjes, Manon

Pingbacks and trackbacks (2)+

Loading