Neem je eigen herbruikbare siliconen rietjes mee!

foto4Op veel plekken buiten de deur waar je iets gaat drinken, een terrasje, bioscoop, musea krijgen kinderen standaard een rietje in hun glas. Zo niet dan vraagt mijn zoon erom want drinken uit een rietje dat is magic! Ik weet nog goed toen ik nog klein was dat ik zo´n prachtig krul rietje had waar je je drinken door kon volgen. En niet alleen drinken maar ook blazen en bubbels maken… ja een rietje is gewoon leuk!

Thuis, waar we ook graag met een rietje drinken, heb ik herbruikbare siliconen rietjes die je in elkaar kunt klikken en na gebruik in de vaatwasser kunt stoppen. Erg fijn voor kinderen die het fijn vinden om uit een rietje drinken, ook ik zelf gebruik ze graag voor een smoothie of zelf gemaakte milkshake. En ja, ook ik kan het niet laten om soms even te blazen en grote bellen te maken hihi.

rietjes afvalToch begon het bij me te knagen, die rietjes, vaak van plastic in elk glas of flesje drinken. Even snel uit de losse pols rekenen bracht mij op een totaal van 150 rietjes per jaar! Alleen voor mijn kind, echt bizar veel. Vooral de zomervakantie tikt fors aan merkte ik. Wat zonde zoveel plastic wat maar een paar minuten gebruikt wordt en dan zo hop in de prullenbak verdwijnt.

In het plaatje hiernaast zie je ook dat rietjes in de top 10 van gevonden afval staan.

clip_image002Voortaan doe ik een siliconen rietje in mijn tas want ook buitenshuis wil ik graag minder plastic gebruiken. Je kunt ze in elkaar klikken zodat ze schoon blijven en je tas ook. Je kunt ze ook meenemen in een klein wasbaar zakje en na gebruik stop je het rietje er gewoon weer in om thuis af te wassen.

In de vaatwasser kunnen ze trouwens ook. Super uitvinding, ik ben benieuwd of het de nieuwe zomer trend wordt deze herbruikbare rietjes! Ik hoop het!

foto

Reacties (3) -

 • San

  San

  10-4-2014 12:51:21 | Reply

  Superleuk concept maar het smaakt wel naar plastic als ik er water of sap mee drink. Had ik niet verwacht.

  • Manon

   Manon

   10-4-2014 13:01:09 | Reply

   Grappig inderdaad want het is geen plastic, siliconen bevat helemaal geen kunststof. Groetjes, Manon

 • Nancy

  Nancy

  20-12-2016 08:29:05 | Reply

  Kan je de blogs in je mailbox ontvangen, ze zijn zeer goed, dank je wel hiervoor.

  groetjes
  nancy

Loading