Broodtrommel en schoolbeker: wat geef jij #meenaarschool?

clip_image002Om elkaar te inspireren verzamelen we op de Green Jump pinterest pagina foto´s van gevulde broodtrommels. Het is zo leuk om te zien wat anderen mee geven aan hun kinderen of zelf meenemen naar het werk in onze mooie en duurzame broodtrommels.

Wat geef jij mee naar school? Ik geef graag mijn kleuter gezond eten mee en op een gezonde manier. Dus in een rvs broodtrommel zonder weekmakers, BPA of ander nare stoffen. Er zit alleen in wat ik erin stop. Hetzelfde geldt voor de schoolbeker met water, appelsap of drinkyoghurt.

clip_image004

Gezond gevulde trommeltje voor fruitmoment op school

Meestal is er een kleine trommel nodig voor het fruitmoment in de ochtend. Daarin stop ik in de zomer heerlijke Hollandse aardbeien, kersen of aalbessen, het liefst uit eigen tuin. Het zelf plukken en op school heerlijk opeten vind mijn kleuter geweldig. We gaan ook wel eens naar een pluk tuin in de buurt. Lekker vers en zo van het land is het allerlekkerst.

In de herfst is het tijd voor druiven, peer of stukjes appel met rozijntjes. Ook nootjes met rozijntjes zijn een lekker en gezond tussendoortje. Zelf crackers bakken van spelt met een stukje kaas is ook erg lekker en leuk om samen te bakken. In de klas kijken de kinderen vaak verlekkerd als mijn zoon zijn trommeltje open doet en ineens het meegebrachte chocolade koekje en de yogi drink niet zo interessant meer. Dat vind ik natuurlijk wel erg leuk om te horen.

clip_image006Mijn zoon is een fruitmonster dus ik maak hem daar heel erg blij mee. Maar ook hij vraag wel eens of hij een koekje mee mag. Een stukje ontbijtkoek, zelf gebakken havermout koekjes of kleine koekjes die ik koop bij de natuurvoedingswinkel gaan ook soms in zijn trommeltje. Iets extra’s verstoppen in het trommeltje is ook erg leuk om te doen. Met Pasen een paaseitje verstoppen in zijn trommeltje of een paar zelf gebakken pepernoten rond sinterklaas tijd is een super verrassing. Niet nodig maar wel leuk om af en toe te doen en je kind te verrassen.

clip_image008

Tips voor een gezonde overblijflunch

· Geef fruit en groente uit het seizoen mee.

· Fruit en groente uit eigen tuin of zelf geplukt is naast lekker ook leerzaam voor je kind

· Geef mee wat je kind lekker vind. Te verantwoord en de trommel vol terug krijgen is voor jullie allemaal niet leuk

· Bak eens leuke broodjes in andere vormen: een egel, slak of poppetje bijvoorbeeld.

· Zaden en noten zijn een goede bron van eiwitten en vetten, super power eten voor een drukke schooldag

· Speltpannenkoeken (Speltmeel, melk en ei) met jam of kaas zijn erg lekker en ook nog eens verantwoorde lekkernij ipv een boterham

· clip_image010Geef eten en drinken mee in duurzame broodtrommel en schoolbeker. Rvs is er een perfect materiaal voor. Neemt geen geurtjes of vieze smaakjes op en gaat veel langer mee.

#meenaarschool

De broodtrommel vullen voor de overblijf vind ik steeds leuker om te doen. Helemaal met de enthousiaste reactie van mij zoon. Door te delen en samen ideeën uit te wisselen is het nog leuker om er iets lekkers en kleurrijks van te maken. In het begin kwam ik niet verder dan een boterham en een paar tomaatjes maar door de leuke foto’s die ik op twitter voorbij zag komen met de hashtag (# symbool gevolgd door een woord) #meenaarschool heb ik meer leuke en lekkere ideeën op gedaan. Een stukje worst, een blokje kaas, wat nootjes, tomaat, paprika reepjes, komkommer er is zoveel te bedenken. Blijf de foto’s delen! Het is zo leuk om te zien en ideeën op te doen. Het maken van de broodtrommel kost me ook niet veel meer tijd dan het maken van alleen een boterham en het geeft me een goed gevoel als ik de heerlijk gevulde broodtrommel in de schooltas van mijn zoontje stop.

Loading