Kindernagellak Hopscotch op waterbasis

Kleine meisjes vinden het prachtig om, net als hun mama, hun nageltjes mooi te lakken met een tof nagellakje. Ik weet er alles van, want mijn dochter doet niets liever... Ondertussen is ze al 10 jaar en heeft ze al de nodige kleurtjes verzameld. Dat heeft ze van geen vreemde, want haar mama is er ook dol op!

Maar die geur…

Ik ben alleen minder gecharmeerd van de geur van nagellak. Dat kan toch eigenlijk niet gezond zijn, en hoe zit dat eigenlijk met de effecten ervan op de lange termijn? Kunnen die nageltjes daar wel tegen? En dan die nagellak remover, die is bijna nog erger… Zelfs de katten rennen snel de kamer uit als er weer eens nagels gelakt en schoongemaakt worden!

Veilige kindernagellak

Gelukkig zijn er meer mensen die er zo over denken, en vanuit de gedachte dat er een veilige, leuke, cosmeticalijn voor kinderen moest komen, ontstond het merk Hopscotch Kids. Hopscotch Kids kwam met het eerste niet toxische, kindvriendelijke alternatief voor synthetische nagellak. Het kan dus! De nagellakken zijn op waterbasis en bevatten geen enkele van de sterk ruikende chemicaliën die de meeste gewone nagellakken wel bevatten.

Het probleem van de stinkende remover hebben ze ook opgepakt, en ze hebben een niet-toxische nagellak remover op basis van soja ontwikkeld.

I’m a Little Dutch Girl!

Hopscotch Kids staat voor 100% plezier en dat is alleen al te merken aan de superleuke namen die de nagellakjes gekregen hebben. Het zijn vrolijke, speelse namen, afgeleid van kinderrijmpjes en spelletjes voor op het schoolplein. Wat te denken van Teddy Bear, Teddy Bear en Bubble Gum, Bubble Gum in a Dish? Ik word er meteen vrolijk van! En bij Hopscotch for Kids hebben ze een speciale band met Nederland, want behalve oranje is er ook de kleur Sparklink Delft Blue oftewel lichtblauw en die heet: I’m a Little Dutch Girl!

Nieuwe kleurtjes en glitters

Bij Green Jump zijn al een tijdje een aantal fijne kleurtjes te koop, en nu zijn er zelfs nog drie nieuwe kleurtjes bij gekomen! Je kunt de nageltjes van je kind nu ook lakken in lichtblauw, zilver of oranje. Leuk voor het komende EK en de Olympische Spelen! Ook is er nu een top coat verkrijgbaar, en zelfs een top coat met glitters voor éxtra feestelijke nagels. Ook kun je eens experimenteren met verschillende kleurtjes bij elkaar. Streepjes, een basiskleur met stipjes… je kunt het zo gek niet bedenken!

Als mama zou je toch bijna jaloers worden op al die hippe kleurtjes nagellak voor je dochter? Gelukkig hoeft dat niet; bij Green Jump heeft ook Scotch Naturals,  de dameslijn van deze nagellak op waterbasis! En mocht daar nu net niet je favoriete kleurtje tussen zitten, dan mag je vast wel de nagellak van je dochter lenen…

Reacties (7) -

 • Mirjam

  Mirjam

  15-7-2012 13:15:20 | Reply

  Hoi, ik heb vorige week de Scotch nagellak gekocht, de rode! Ik had er zoveel lovende recensies over gelezen en het idee van het ontbreken van allerlei kwalijke stoffen spreekt me zeker aan.
  Alleen nu heb ik gemerkt dat de nagellak enorm snel afbladdert en krast. Na en dag was ik de helft al kwijt!
  Is het toch nodig om een top coat te gebruiken ? (ik lees overal van niet) of is er iets anders wat ik misschien niet goed doe?
  Ik heb mijn handen goed gewassen, na het vijlen van de nagels. Twee laagjes gedaan en het eerste laagje ruim 10 minuten laten drogen (eerder was het ook echt nog niet droog!).

  Graag hoor ik wat de ervaringen van anderen zijn!

  • Manon Gagic

   Manon Gagic

   15-7-2012 13:38:56 | Reply

   Mijn eigen ervaring is dat de nagellak met de bas coat en top coat echt veel beter blijft zitten dan zonder. De gebruiksaanwijzing zoals deze op de site staat:

   Verwijder eventuele bestaande nagellak en polijst je nagels met een glansvijl snel even vetvrij.  Hierdoor kan de nagellak zich binden aan de nagel.
   Als je je nagels extra wilt verzorgen, smeer ze dan in met een druppeltje jojoba olie en polijst je nagels daarna.
   Handen wassen met zeep en water om polijststof af te spoelen.
   Breng de base coat aan en laat een paar minuutjes drogen.
   Breng twee laagjes nagellak aan en laat tussendoor 1-3 minuten drogen.
   Breng als laatste nog een laagje top coat aan voor een sterke glans. Als je wat minder glans wilt, kun je je nagels na het lakken nog een keer licht opwrijven met de glansvijl.

   Groetjes, Manon

 • Mirjam

  Mirjam

  15-7-2012 14:18:53 | Reply

  Ja, dat had ik gelezen idd. Maar ik had ook gelezen dat een base coat en top coat niet perse nodig is. Maar dat is dus wel zo?!
  Das jammer... had ik dat geweten had ik het in 1 keer besteld.
  Ik heb wel gemerkt dat 1-3 minuten drogen echt niet genoeg is. Na 10 minuten pikte het nog!
  Ik twijfel wel een beetje wat ik nu moet doen, want het is een dure hobby :-)

  • Manon Gagic

   Manon Gagic

   19-7-2012 08:48:04 | Reply

   Het is niet echt nodig, op mijn voeten bijvoorbeeld blijft het gewoon zonder goed zitten. Op mijn vingernagels werkt het echt beter met de extra laagjes. Stuur ons even een mailtje, dan betalen wij de verzendkosten voor je. Stuur maar naar klantenservice@greenjump.nl en verwijs maar even naar dit blog. Groetjes, Manon

 • Mirjam

  Mirjam

  19-7-2012 22:54:52 | Reply

  Dat vind ik een aardig aanbod! Dank daarvoor.

 • JLG

  JLG

  18-5-2015 04:12:08 | Reply

  Weet u of er formaldehyde resin in deze nagellak zit?

  • Manon Gagic

   Manon Gagic

   18-5-2015 09:16:15 | Reply

   Hai, dat zit er niet in. Groetjes, Manon

Loading