Schoolbeker keuzehulp

Schoolbeker vragen…nooit komen er zoveel binnen als in deze maanden. Iedereen is op zoek naar een nieuwe schoolbeker en blijkbaar niet alleen voor kinderen die voor het eerst naar school gaan. Het lijkt wel een jaarlijkse schoolbeker zoektocht. De schoolbeker vragen gaan over duurzaamheid, hoe lang gaat de schoolbeker mee?  (Járenlang) Over bruikbaarheid: zijn onze schoolbekers handig? (Ja!) Lekdicht? (Zeker!)Door kleuters open te maken? (Absoluut!) Zijn de schoolbekers goed schoon te maken? (Heel makkelijk!)  Natuurlijk over de veiligheid van de verschillende materialen schoolbekers die er te krijgen zijn in de winkel (alleen maar veilige materialen).

En ook of onze dochter en andere kinderen het wel een leuke beker vinden omdat het geen prinsessen schoolbeker of Cars schoolbeker (etcetera) is. Het antwoord op de laatste vraag is natuurlijk per kind verschillend. Lana vindt het een mooie beker, ze mocht zelf het kleurtje uitkiezen van haar classic Klean Kanteen (en  ik-hou-van-alles-wat-roze-is Lana koos natuurlijk: roze).

In dit blog willen we onze schoolbekers op een rij zetten zodat het wat makkelijker wordt om te kiezen. 

Duurzame rvs schoolbeker van veilig materiaal

De vraag over duurzaamheid en veilige materialen beantwoorden we graag tegelijk. Alle schoolbekers zijn gemaakt van roestvrijstaal. Green Jump kiest bewust voor rvs schoolbekers omdat dit materiaal 100% veilig is, geen schadelijke stoffen lekt en geen geurtjes en smaakjes opneemt. Daarbij gaat rvs enorm lang mee. Er kunnen wat deukjes in komen bij veelvuldig vallen maar de beker blijft gewoon bruikbaar.

Andere opties voor schoolbekers zijn schoolbekers, gemaakt van melamine. Melamine is niet onze eerste keus en ook verschenen er kort geleden toch weer nieuwsberichtjes over dat er bij verwarmen van melamine schadelijke stoffen vrijkomen. Geen thee in meegeven dus. Daarnaast gaan deze vaak een stuk minder lang mee.

Natuurlijk zijn er ook plastic schoolbekers die vaak gemaakt zijn van polypropeen. Dit is op zich een veilige plastic soort maar een stuk minder duurzaam. Het blijft gewoon plastic, het neemt geurtjes en smaakjes op als je het in de vaatwasser wast en gaat sneller kapot.

Aluminium drinkbekers, zoals die van Sigg, hebben niet onze voorkeur omdat aluminium altijd een binnenlaagje heeft omdat aluminium niet met voedsel in aanraking mag komen. De samenstelling van het binnenlaagje wordt door de fabrikant geheim gehouden en in het verleden zat er BPA in.

Handige schoolbeker, makkelijk schoon te maken

Loop-dop-RVS-drinkbekerDe schoolbekers zijn allemaal ook door kleuters open te maken. Voor de kleuters adviseren we de Klean Kanteen classic met ringdop omdat deze het makkelijkste open en dicht te draaien is en de dop er ook niet scheef op kan. Met deze dop is de beker 100% lekdicht. De hals van de beker is fijn voor kleinere handjes. Door de grote opening kan er makkelijk uit gedronken worden uit alle schoolbekers en kan de beker ook makkelijk schoongemaakt worden. De binnenkant van de bekers heeft afgeronde hoekjes waardoor vuil zich niet kan ophopen.

De rvs-kleurige Klean Kanteen Classic en Wide mogen in de vaatwasser. Thermosflessen mogen nooit in de vaatwasser. We raden aan om de gekleurde Klean Kanteens met de hand te wassen, dit gaat heel eenvoudig en houdt de lak mooi.

Lekdichte schoolbekers op een rij

Schoolbeker Basis maat Middel
maat
Kleuren Lekdicht Sportdop Houdt warm/koud
Klean Kanteen Classic*RVS-drinkbeker 355
Bidon-RVS-530-ml-Classic
355 ml 500 ml RVS
Fuchsia
Blauw
Rood
Groen
Paars
Aqua
Wit
Zwart
Roze
Ja met extra ringdop Ja Nee, wel met extra neopreen hoes
Klean Kanteen Wide* Drinkbeker-RVS-355---1200-ml-Wide 355 ml 500 ml RVS Ja Nee Nee, wel met extra neopreen hoes
Klean Kanteen InsulatedThermosfles-470-ml-Wide-Insulated
355 ml 470 ml en 590 ml RVS
Paars
Blauw
Zwart
Ja Nee Ja en ook geschikt voor voedsel door grote opening
Thermos SportThermosfles-rvs-Sport-500-ml
Nee 500 ml RVS Ja Ja, grote opening, ideaal voor snelle drinkers Ja, door grote drinkopening niet geschikt voor hete dranken
Thermos de LuxeThermosfles-compact-500-ml Nee 500 ml Bruin Ja Ja, dop ook zeer geschikt voor hete dranken Ja

* ook in 800 ml en 1200 ml verkrijgbaar

Voor een uitgebreidere omschrijving per schoolbeker, kun je op site kijken in de categorie Drinken.

Reacties (5) -

 • Susan

  Susan

  12-7-2011 21:03:07 | Reply

  Mooi en duidelijk overzicht!

  Wij zijn ook erg blij met de classics voor de kinderen! Ze nemen de gekleurde allebei overal mee naar toe. Extra handig voor op school want niemand anders heeft ze daar ;)
  Daarnaast nog een rvs met sportdop voor bij het bed. Zelf nog een grote classic en een insulated, dat is mijn persoonlijke favoriet! Thee blijft echt erg lang, erg warm en koude dranken blijven lekker koel. Multifunctioneel dus!
  Voor ons geen andere flessen meer!

  gr
  Susan

  • Manon Gagic

   Manon Gagic

   29-7-2011 09:18:59 | Reply

   Hier ook een kast vol. 355 ml classic en een wide voor Lana voor school plus een thermos voor school id zomer. Voor Goran mijn man een rode 800 ml classic met zo'n karabijnhaak voor aan zijn laptoptas en voor id auto. Voor mij een fuchsia 500 ml en een rvs 500 ml classic voor onderweg en op kantoor en een thermos ook voor onderweg.

   Op vakantie altijd thermos mee, dagje op t strand 35 graden en water nog steeds lekker koel. De thermos de luxe is mijn favoriet voor id auto als ik thee meeneem.

   Oftewel, mijn kast puilt uit!

 • inge

  inge

  12-7-2011 21:14:07 | Reply

  De bekers zijn echt geweldig, hele jaar nog niet één keer een natte tas... Onze jongste heeft er al een uitgezocht voor komend schooljaar..ik ga nog even promoten bij de nadere mama's!

 • Cynthia

  Cynthia

  30-7-2011 23:54:33 | Reply

  Onze grote zoon heeft nu een aantal maanden de Klean Kanteen beker, hij vind het een erg fijne en handige beker. En om die reden zijn wij (zijn ouders) er ook erg blij mee. Drinken wat meegenomen wordt veranderd niet van smaak (wat in plastic bekers vaak wél het geval is (blé). Blijft goed koel, dop is erg gemakkelijk te openen en de beker lekt nooit. Nu bestelde we recent ook deze beker voor onze dochter (natuurlijk in roze ;-), ze is twee. Ze vind de beker van haar grote broer zo mooi en stoer, bovendien kan zij de dop ook goed openen en weer sluiten. Onze belangrijkste redenen om de beker ook voor haar te bestellen zijn: geen plastic smaak, blijft goed koel, geen last van lekken en beter voor het milieu!

 • Elske

  Elske

  17-1-2012 20:56:17 | Reply

  Wij hebben sinds kort de camelback beker voor kinderen.  Lekt niet en is super handig

Pingbacks and trackbacks (1)+

Loading