Schoolbeker vragen…nooit komen er zoveel binnen als in deze maanden. Iedereen is op zoek naar een nieuwe schoolbeker en blijkbaar niet alleen voor kinderen die voor het eerst naar school gaan. Het lijkt wel een jaarlijkse schoolbeker zoektocht. De schoolbeker vragen gaan over duurzaamheid, hoe lang gaat de schoolbeker mee? (Járenlang) Over bruikbaarheid: zijn onze schoolbekers handig? (Ja!) Lekdicht? (Zeker!)Door kleuters open te maken? (Absoluut!) Zijn de schoolbekers goed schoon te maken? (Heel makkelijk!) Natuurlijk over de veiligheid van de verschillende materialen schoolbekers die er te krijgen zijn in de winkel (alleen maar veilige materialen).
En ook of onze dochter en andere kinderen het wel een leuke beker vinden omdat het geen prinsessen schoolbeker of Cars schoolbeker (etcetera) is. Het antwoord op de laatste vraag is natuurlijk per kind verschillend. Lana vindt het een mooie beker, ze mocht zelf het kleurtje uitkiezen van haar classic Klean Kanteen (en ik-hou-van-alles-wat-roze-is Lana koos natuurlijk: roze).
In dit blog willen we onze schoolbekers op een rij zetten zodat het wat makkelijker wordt om te kiezen.
Duurzame rvs schoolbeker van veilig materiaal
De vraag over duurzaamheid en veilige materialen beantwoorden we graag tegelijk. Alle schoolbekers zijn gemaakt van roestvrijstaal. Green Jump kiest bewust voor rvs schoolbekers omdat dit materiaal 100% veilig is, geen schadelijke stoffen lekt en geen geurtjes en smaakjes opneemt. Daarbij gaat rvs enorm lang mee. Er kunnen wat deukjes in komen bij veelvuldig vallen maar de beker blijft gewoon bruikbaar.
Andere opties voor schoolbekers zijn schoolbekers, gemaakt van melamine. Melamine is niet onze eerste keus en ook verschenen er kort geleden toch weer nieuwsberichtjes over dat er bij verwarmen van melamine schadelijke stoffen vrijkomen. Geen thee in meegeven dus. Daarnaast gaan deze vaak een stuk minder lang mee.
Natuurlijk zijn er ook plastic schoolbekers die vaak gemaakt zijn van polypropeen. Dit is op zich een veilige plastic soort maar een stuk minder duurzaam. Het blijft gewoon plastic, het neemt geurtjes en smaakjes op als je het in de vaatwasser wast en gaat sneller kapot.
Aluminium drinkbekers, zoals die van Sigg, hebben niet onze voorkeur omdat aluminium altijd een binnenlaagje heeft omdat aluminium niet met voedsel in aanraking mag komen. De samenstelling van het binnenlaagje wordt door de fabrikant geheim gehouden en in het verleden zat er BPA in.
Handige schoolbeker, makkelijk schoon te maken
De schoolbekers zijn allemaal ook door kleuters open te maken. Voor de kleuters adviseren we de Klean Kanteen classic met ringdop omdat deze het makkelijkste open en dicht te draaien is en de dop er ook niet scheef op kan. Met deze dop is de beker 100% lekdicht. De hals van de beker is fijn voor kleinere handjes. Door de grote opening kan er makkelijk uit gedronken worden uit alle schoolbekers en kan de beker ook makkelijk schoongemaakt worden. De binnenkant van de bekers heeft afgeronde hoekjes waardoor vuil zich niet kan ophopen.
De rvs-kleurige Klean Kanteen Classic en Wide mogen in de vaatwasser. Thermosflessen mogen nooit in de vaatwasser. We raden aan om de gekleurde Klean Kanteens met de hand te wassen, dit gaat heel eenvoudig en houdt de lak mooi.
Lekdichte schoolbekers op een rij
* ook in 800 ml en 1200 ml verkrijgbaar
Voor een uitgebreidere omschrijving per schoolbeker, kun je op site kijken in de categorie Drinken.