Over ons

Manon en Goran en hun dochter Lana

Gezondheid, gemak en zorg voor het milieu combineren

Dat is waar op deze blog volop over geschreven wordt en... zo leven is makkelijker dan je denkt! De informatie die wij hierover verzamelen, delen we graag, zodat ook jullie bewust kunnen kiezen voor gezonde producten zonder schadelijke stoffen.

Hoe is het begonnen?

Ik ben Manon en deze blog is in 2009 van start gegaan, maar het zaadje hiervoor was al geplant in 2004. Ik was toentertijd in verwachting van onze dochter en las een verontrustend nieuwsbericht:

Kleine kinderen, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven, kunnen beter geen supermarkt sinaasappels eten. Uit op dit fruit uitgevoerde tests blijkt dat de hoeveelheid aangetroffen gif schadelijk is voor deze mensen.

In 2023 was het overigens nog steeds een probleem, zoals je in deze Radar aflevering kunt zien:https://radar.avrotros.nl/artikel/gifresten-op-fruit-en-rozijnen-consument-wil-en-krijgt-actie-voor-minder-pesticiden-54463

Biologisch eten blijkt de oplossing te zijn

Ik schrok erg van dit bericht en besloot me erin te verdiepen. Al snel kwam ik erachter dat biologisch eten de beste 'gifvrij garantie' is. Sindsdien proberen wij zoveel mogelijk biologisch vlees, groente en fruit te eten.

Dat lukt tegenwoordig goed, omdat er in de loop der jaren meer aandacht voor is gekomen. Reguliere verkoopkanalen hebben de 'biologische trend' opgepikt en de meeste supermarkten voeren inmiddels een eigen biologisch assortiment.

Helaas werkt het ook verwarrend dat menigeen een 'biologisch graantje' wil meepikken. Er zijn inmiddels veel keurmerken en als consument zie je door de bomen soms het werkelijke biologische bos niet meer.

Ook in verzorgingsproducten zit meer dan je denkt...

Via het lezen over eten, stuitte ik op schadelijke stoffen die in verzorgingsproducten zitten, zoals triclosan en sodium laureth sulfaat. Juist kinderen komen meer in aanraking met verzorgingsproducten, zoals billendoekjes bijvoorbeeld en omdat zij kleiner zijn en hun organen zich nog ontwikkelen, is dit extra risicovol.
Voor mijn dochter ben ik dan ook erg blij met biologische verzorgingsproducten zoals Weleda.

Waar vind ik producten zonder schadelijke stoffen?

Mijn dochter is in 2005 geboren en sindsdien besteed ik ook veel aandacht aan:

  • biologische kleding
  • speelgoed van natuurlijke materialen
  • andere milieuvriendelijke producten

Het kostte mij echter ontzettend veel tijd om alle benodigde informatie te vinden en om uit te zoeken waar ik die producten zonder schadelijke stoffen daadwerkelijk kon kopen. Dus zijn we gestart met deze blog en de Green Jump webwinkel.

Eind 2008 bedachten mijn man Goran en ik het idee voor deze blog en de winkel. Langs deze weg kon alle door ons verzamelde informatie ontsloten en toegankelijk gemaakt worden én kreeg je de mogelijkheid om in de webwinkel duurzame, biologische, gifvrije en milieuvriendelijke producten te kopen voor kinderen en inmiddels voor het hele gezin.

Wij willen het voor iedereen makkelijker maken om al die verantwoorde, gezonde en natuurlijk ook leuke artikelen te vinden. Maar bij Green Jump gaat het óók om
betaalbaarheid. Dat maakt het namelijk een stuk makkelijker om een groen sprongetje te maken richting een meer duurzame wereld.

Heb je tips, ervaringen, vragen, ideeën en/of onderwerp suggesties?

Stuur me gerust een mail of reageer op (één van) de blogs. Wij horen graag jouw mening en nemen alle feedback mee in wat we doen.

Social Media en webwinkel

We delen ook informatie op onze Facebook pagina en via Instagram. Onze webwinkel kun je vinden op www.greenjump.nl.